Oppas

Inzicht geeft
vertrouwen

Als ouder wil je graag dat je kind in een veilige, vertrouwde omgeving kan opgroeien en daarbij goede zorg ontvangt. Dus wanneer je kindje opvang nodig heeft, wil je goed kunnen beoordelen wie dit gaat doen en op wat voor plek je kind terechtkomt.

Gastouderbureau ViaViela biedt gastouders aan door heel Nederland. Via de site Oppas.nl kun je als ouder aan een gastouder gekoppeld worden. Middels je postcode krijg je toegang tot een reeks gastouders die dichtbij je wonen. Zo kun je in je eigen buurt vaak al iemand vinden.

Maar hoe krijg je online nu een goede en volledige indruk van een gastouder? Zodanig dat je de stap durft te zetten, en de moeite neemt een persoonlijke afspraak te maken? Precies de soort problematiek waar we bij Pepper.nl ook mee te maken hebben: het kweken van vertrouwen middels een online omgeving. Onze ervaring hiermee is voor ViaViela dan ook aanleiding geweest om voor HoverKraft te kiezen.

HoverKraft heeft de profielpagina van de gastouder voorzien van een reeks middelen die helpen het vertrouwen te krijgen. Zo heeft iedere gastouder de mogelijkheid foto’s te uploaden van zichzelf, het speelhoekje, of bijvoorbeeld de kinderslaapkamer. Er is ruimte voor een persoonlijk verhaal waarin de gastouder iets over zichzelf kan vertellen. Opleidingen zijn te zien, een indicatie van de buurt, en persoonlijke kenmerken als bijvoorbeeld ‘enthousiast’ of ‘spelletjesliefhebber’.

Samen met een goede zoekfunctie, mogelijkheden om het profiel op te slaan in een lijstje of dit te delen op social media, heeft de open en heldere pagina- layout ervoor gezorgt dat Oppas.nl een interactief merk is geworden dat synoniem staat voor betrouwbaarheid en professionaliteit.